Sälja konst, inga konstigheter?

      Inga kommentarer till Sälja konst, inga konstigheter?

En nära släkting dog i somras och nu har vi kommit så långt att vi måste börja sälja av (eller bestämma oss för att behålla) alla dessa tavlor, statyetter och annat som kan eller inte kan inbringa pengar. Vi vet med säkerhet att en del av konstverken är lite värdefulla och att det ska finnas andra guldkorn bland tavlorna, men där finns också tavlor som släktingen hade av andra skäl.

Hur säljer man då konst i Sverige 2016? Ja konstauktioner är nog fortfarande stort men det kan vara långa väntetider och en del krångel kan jag tänka mig. 

Man kan sälja själv på Tradera men vem vet vilka människor som hör av sig. Och hur skickar man en 5000 kronors oljemålning över hela landet, utan att det kostar en förmögenhet?

Med Blocket kan man slippa skicka men tar risken att träffa en skum individ. Det känns lite riskfyllt.

Återstår konstsiter (en slags marknadsplatser) där konstintresserade köper och säljer konst på en site driven av andra konstintresserade. Artely, till exempel, skriver att de siktar på att det ska vara så enkelt som möjligt. Bra, man kan ju inbilla sig att konstvärlden vill att det ska vara så krångligt som möjligt …

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *