Kakel och klinker ger lyx åt hemmet

Det finns mycket att välja på när det gäller kakel och klinker, keramiska material och mosaik, och det är mycket trendigt att plattsätta golv och väggar. Det är fullt förståeligt, för det blir både lyxigt, lättskött och snyggt. Det är också enkelt att få tag på plattsättare i Stockholm. Det finns blanka plattor, matta plattor och även plattor med halkskydd, så det är bara att välja och vraka. Räkna alltid med ca 10 % extra åtgång av plattor för spill. När det gäller våtrum och badrumsmiljöer finns det poolmosaik och marmormosaik som ger ett otroligt lyxigt utseende.

Anlita en skicklig plattsättare i Stockholm

Ska du lägga klinkergolv, kakla väggar eller sätta upp mosaik i fina mönster, vill du givetvis få ut det mesta av materialet. När du ändå lägger pengar på de fina plattorna, är det givet att du bör anlita en certifierad plattsättare i Stockholm för att få ett högklassigt resultat. För våtrum finns det speciella krav på plattsättaren, och det är varken lämpligt eller tillåtet att låta vem som helst sätta upp kakel. Inte heller får man göra det själv, eftersom det krävs en yrkesman, så att man undviker fuktskador. Försäkringsbolaget brukar också ställa krav på en professionell renovering. En certifierad plattsättare i Stockholm ger garanti på jobbet, du får ROT-avdrag för arbetskostnaden, och du vet att du anlitar en expert.

Din plattsättare i Stockholm ger råd och tips

Gäller det en mosaik- eller kakelvägg i någon annan del av huset som inte är våtrum, är det tillåtet att sätta upp plattor själv, men det krävs stor kunskap och rätt verktyg. En erfaren plattsättare i Stockholm har både yrkesvana och utrustning. Exempelvis är klinker ett mycket hårt material, så man tar lätt i lite extra när man ska skära, och då kan hela plattan gå sönder. En kakelplatta går lätt sönder när man ska skära eller borra i den för att göra plats för elkontakter eller rör. Kapade plattor ska placeras så att delningar syns så lite som möjligt, till exempel längst ner mot bänken i köket eller i ett hörn. Kanske behövs en speciell kakellist. Man måste också räkna in kakelfogen mellan plattorna i den yta som ska plattsättas. I utbildningen för plattsättning ingår träning i noggrannhet samt sinne för form och stil. Din plattsättare i Stockholm är mycket serviceinriktad, ger gärna vägledning om materialval och färger och vet hur ett perfekt jobb ska gå till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *