Varför ska man använda sig av träningstights?

Det finns flera skäl till att det kan vara klokt att använda sig av träningstights när man tränar. De exakta fördelarna beror dock på vilken typ av träningstights det gäller. Det beror också på vilken typ av träning du tänkt ägna dig åt. Vi ska i denna artikel dock ta oss en titt på några generella fördelar med att använda sig av träningstights. 

Träningstights förser dina ben med kompression  

En fördel med träningstights, och då framför allt med så kallade kompressionstights, är att de förser dina ben med kompression. Dessa sitter nämligen extra tajt åt vilket förser dina muskler med ett stöd som gör att du i sin tur kan orka med din träning bättre. Om du till exempel är ute och joggar utan denna typ av tights kommer dina benmuskler att vibrera mer än om du springer med dessa träningstights, något som i sin tur resulterar i att de blir trötta snabbare. Du kan därför orka med mer om du tränar med denna typ av träningstights. De är också bra för återhämtningen då de ökar blodcirkulationen i dina ben. Kompressionstights passar bäst till träningsformer som crossfit och joggning på långa distanser. 

Bekvämlighet, förvaring och transportering av svett 

Träningstights är dessutom oerhört bekväma och kommer inte i vägen när du tränar vilket andra typer av byxor kan göra. Många jämför träningstights med att ha ett extra lager hud på sig när man tränar. De ger dig därför bästa möjliga rörlighet vilket gör att du kan prestera på max under din träningsrunda.  

Genom att välja ett par tights med ficka har du också ett utmärkt ställe att förvara dina saker på under en träningsrunda. Detta kan till exempel handla om din mobiltelefon och dina bilnycklar om du ska ge dig ut på en löprunda, eller dina skåpsnycklar om du i stället är på gymmet och tränar.  

Tights av denna sort brukar transportera bort svett och fukt på ett utmärkt sätt. Dina ben kan därför hålla sig torra under ett träningspass trots att du svettas mycket. Detta är betydligt bättre än andra typer av träningsbyxor som i stället suger åt sig svetten och gör dina byxor tyngre. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *